Autogeni trening

Pismo zahvale dr. W.R. Krause iz Njemačkog društva (DGäEHAT)


Njemacko društvo - DGAEHAT

Deutsche Gesellschaft für ärztliche Entspannungsmethoden, Hypnose, Autogenes Training und Therapie e.V.

Sektion der I.S.H.; E.S.H.; A.W.M.F.
Gegründet von: Prof. Dr. Dr.h.c. J. H. Schultz

Postbank München
IBAN DE20 70010080172 230801
www.dgaehat.de

CA a.D. Dr. W.-R. Krause, Blankenburg
13. prosinca 2017.Njemačko društvo za medicinske metode opuštanja, hipnozu, autogeni trening i terapiju (www.dgaehat.de) odazvalo se pozivu dr. Heinricha Wallnöfera iz Beča da pomogne razvoju Hrvatskog društva za autogeni trening. Stoga su predstavnici Društva, gospođe Mira Davidović i Sanja Dozet, prije 3 godine posjetile godišnju skupštinu DGäEHAT u Blankenburgu/Harz.

U prosincu 2017. godine glavni liječnik dr. W-R. Krause iz Blankenburga, Njemačka, kao član Upravnog odbora Njemačkog društva za Autogeni trening i liječničku hipnozu, osobno je imao priliku uvjeriti se u uspjeh i sjajan razvitak Hrvatskog društva za autogeni trening pod okriljem Jadranke Škarice, vodstva društva i njegovih članova. U pismu zahvale koje je uputio Hrvatskom društvu nakon svoje posjete, dr.W-R.Krause navodi kako karizma našeg profesionalnog društva prelazi nacionalne granice te kako profesionalni arhiv Hrvatskog društva već sadrži najvažnije publikacije na njemačkom i engleskom jeziku. Na održanom Kongresu u prostorijama Hrvatskog društva, dr. W-R. Krause je predstavio svoju kliniku, rad Emilea Couéa te prije svega prof. dr. med. Johannesa H. Schultza, utemeljitelja metode. Preporučio je pogledati rad Michaela Geyera pod naslovom: „Psihoterapija u istočnoj Njemačkoj“ i napomenuo kako se on već nalazi u arhivi Hrvatskog društva. Nakon predstavljanja gostujućeg predavača uslijedili su brojni intenzivni i osobni razgovori.

U pismu zahvale dr. W-R. Krause se između ostalog zahvalio na ljubaznoj pažnji koja mu je ukazana prilikom posjete našem lijepom glavnom gradu i njegovoj okolici. Na kraju pisma potpisao se uz supotpis tajnice Njemačkog društva, gospođe Dagmar Meyer-Schmeling.


Srdačan pozdrav,

potpisao W.-R. Krause


i.A. Tagungsbüro DGäEHAT
Dagmar Meyer-Schmeling, 23827 Wensin

  • Akademija Autogenog treninga surađuje s austrijskim Društvom za unapređenje autogenog treninga i s Njemačkim društvom za liječničku hipnozu i autogeni trening.
    Opširnije...
  • Naš cilj je širiti znanja autogenog treninga prema učenju Jadranke Škarice kako bismo pomogli što većem brojem ljudi da osvijeste svoju vrijednost kao čovjeka i da na taj način doprinesemo stvaranju boljeg i pozitivnijeg svijeta.
    Opširnije...