Autogeni trening

O nama

Cilj Voditelja Autogenog treninga je širenje i prenošenje znanja o tehnici Autogenog treninga prema metodologiji Jadranke Škarice. Želimo pomoći što većem broju ljudi u osvještavanju vlastite vrijednosti kao ljudskog bića. Vjerujemo da ćemo tim putem doprinijeti stvaranju boljeg i pozitivnijeg svijeta.

Naš Učitelj, Jadranka Škarica dugi niz godina (šapnut ćemo, preko 40 godina u Autogenom treningu), predano, s entuzijazmom, vlastitim primjerom i vjerodostojno pruža znanja Autogenog treninga.

Prenoseći znanja oplemenjuje živote mnogim osobama koje su prošle njene obuke. O njenom bogatom iskustvu i radu svjedoče tisuće zadovoljnih polaznika još od 1993. godine pa sve do danas.

Prepoznavši vrijednost ove tehnike koja pomaže čovjeku da bude čovjekom, odlučili smo prenositi Autogeni trening i završili smo Školu za Voditelja Autogenog treninga po metodi i metodologiji našeg Učitelja.

Voditelji Autogenog treninga djeluju pod znakom AKADEMIJA AUTOGENOG TRENINGA. Svi voditelji su članovi Hrvatskog društva za autogeni trening, hipnozu i terapiju (osnovano na inicijativu polaznika). Ideju osnivanja Društva podržao je univ.med. Dr. Heinrich Wallnöfer, Austrijanac, posljednji živući učenik Johannesa Heinricha Schultza, utemeljitelja i oca Autogenog treninga. Dr. Heinrich Wallnöfer ujedno je i počasni predsjednik Hrvatskog društva za autogeni trening, hipnozu i terapiju i pruža stalnu podršku u radu cjelokupnog Društva.

Dr. Heinrich Wallnöfer nam je ustupio prava za objavljivanje i tiskanje svojih knjiga. Prva knjiga je objavljena 2007. godine pod nazivom „Autogenim treningom i autogenom psihoterapijom do zdravlja“. Putem Wallnöfera stupili smo u kontakt s Japanskim društvom za autogeni trening i Njemačkim društvom za medicinsku hipnozu i autogeni trening. Ljeti 2014. godine imali smo čast prisustvovati Konferenciji Njemačkog društva na kojoj smo stekli uvid u brojne djelatnosti kojima se spomenuto Društvo bavi te djeluje kao arhivar Schultzove baštine.

Jadranka Škarica zadržala je izvornu tehniku Autogenog treninga po metodi dr. J.H. Schultza. Tijekom dugogodišnje prakse razvijala je svoju metodologiju pomaganja čovjeku i ujedno oplemenila predavanja i obuku Autogenog treninga. Ona i dalje predano radi sa željom da svatko postane samostalan i sposoban pojedinac koji tako postaje primjer drugima i zna se nositi sa svim životnim okolnostima.

Uz pomoć Autogenog treninga i prenesenog znanja i Vi ćete postati sretan, zadovoljan, zdrav i uspješan čovjek!

Obratite nam se otvorena srca i s punim povjerenjem.

 NATRAG NA VRH