Autogeni trening

Obuka Autogenog treninga

Autogeni trening znanstveno je i medicinski priznata metoda. Osmišljena je 1928. godine, a tvorac iste je njemački liječnik J. H. Schultz. Prethodno je s kolegama Freudom i Jungom istraživao područja sugestije, autosugestije, hipnoze, opuštanja i relaksacije te došao do spoznaja koja je ukomponirao u autogeni trening.

Kroz obuku se uči autogeni trening po izvornoj metodi dr. Schultza, a ujedno, iz šire slike znanja, osoba dobiva spoznaje o samopomoći čime si olakšava svakodnevni život.

Uz palete dobivenih znanja osoba uči:

  • kako uravnotežiti fizičko i psihičko zdravlje bez obzira na pritiske okoline, kako u poslovnom tako i u privatnom životu te kako s više energije i motivacije živjeti svakodnevicu,
  • kako se nositi sa stresom te kako riješiti strahove, anksioznost i paniku,
  • kako se zauzeti za sebe te kako (p)ostati siguran, samopouzdan i samosvjestan,
  • kako odlučivati, kako odluku provesti u djelo te kako preuzeti odgovornost za svoju odluku,
  • kako se nositi s konfliktima i kako komunicirati u stresnim okolnostima,
  • kako izgraditi svijet misli i emocija, a pri tome ostati miran i zadovoljan,
  • kako se nositi s raznim životnim ulogama,
  • kako smjelo, kreativno i odlučno željeno provesti u stvarnost djelujući s osobnim sposobnostima, potencijalima i talentima
OPŠIRNIJE...

Individualni razgovori i savjetovanje

Hodajući ulicama svoga života nađemo se na raskršću bez putokaza. Umorni, iscrpljeni, bez optimizma. Vrtimo se u krug. Ne vidimo izlaz. Najdraže osobe su subjektivne i ne mogu čuti naš vapaj za pomoći. Pokušavaju nas motivirati i hrabriti na neki svoj način, ali on za nas nije efikasan, nije učinkovit, nije nešto što će nam dati „vjetar u leđa“.

Upravo to su okolnosti u kojima se obraćamo educiranoj osobi koja nam slušanjem, suosjećanjem i povjerenjem širi vidike, koji nam pružaju putokaz. Objektivna, savjetodavna osoba nam ukazuje na moguće vidljive putokaze, a mi sami odlučujemo i provodimo odlučeno uz podršku i ohrabrenje savjetodavne osobe.

Konstelacije

Mi provodimo konstelacije po tvorcu konstelacija, Carl Gustav Jungu. On sam je dao temelj konstelacija, a nadogradnju su stvarali drugi terapeuti želeći pokriti što šire područje rješavanja međuljudskih odnosa.

Konstelacije su energetska tehnika koja nam daje uvid međuodnosa, pokazuje zastranjenost energije pojedinog odnosa, dovodeći energije u pravilan, prirodni odnos. Izuzetno su moćne energetske vježbe kojima osoba stiče uvid, postavlja cilj kako dalje i rješava konflikt.

Osim voditelja konstelacije i osobe za koju se konstelacija radi, nitko ne zna (a može prema svom izboru otvoreno saopćiti uloge) podjelu učesnika konstelacije, pa tako čuvamo integritet i identitet osobe.

Radionice / predavanja

Pobijediti lijenost i ostati zdrav

Najveći problem današnjice je tromost i nepokretljivost pojedinaca na svim poljima života. Snažno društvo može se izgraditi jedino uz odgovorne pojedince koji znaju što žele, etični su - čovjek im je na prvom mjestu, i odlučuju kako doći do željenog cilja. Uz sve veći trend ruminacije (opterećenost bujicom misli) i prokrastinacije (odugovlačenja) na svim područjima, postavlja se pitanje koje su to smjernice i koji su to koraci koje je potrebno provoditi sa ciljem dostizanja uspjeha i uspješnosti.

Želite li vladati svojim životom, uzeti „kormilo“ u svoje ruke i postići ono što želite, a pritom sačuvati i poboljšati svoje zdravlje? Tada je ovo prava radionica za vas. Iskustveno ćete proći kroz sve korake koji su vam potrebni za postizanje uspjeha, bilo da je riječ o obitelji, poslu, osobnom razvoju, hobijima, doprinosu za čovječanstvo i okolinu. Također, upoznajete aktivnosti kojim ojačavate svoju volju i motivaciju te tako dolazite u stanje zadovoljstva i ispunjenosti, bez obzira na okolnosti.

OPŠIRNIJE...

Uspješna komunikacija s različitim tipovima osobnosti

Kvalitetna komunikacija temelj je kvalitetnih odnosa.

Čini li vam se ponekad da iako se trudite dobro komunicirati, to ne dopire do druge osobe na željeni način? Kao da govorite nekim različitim jezicima (u određenom smislu to je i točno). „Tajna“ je u stilovima komunikacije, jer različitim osobama odgovara i različiti način komuniciranja.

Na radionici ćete naučiti kako komunicirati s različitim ljudima sukladno njihovom tipu osobnosti i uspostaviti uspješnu komunikaciju. Stečena znanja moći ćete primijeniti u osobnom i poslovnom životu.

OPŠIRNIJE...

Pobjednici sa baby lifta

Mogućnosti utjecaja na dijete su ogromne. Međutim potrebne su okolnosti kako bi se stvorile prilike za isto. Neki ljudi to čine s lakoćom, neki ne vide potrebu, a nekima jednostavno nedostaje volje učiti živjeti život zajedno s djecom. Različiti smo! Ako želite vidjeti potencijale i sposobnosti djeteta, načine i mogućnosti utjecaja na dijete, onda je ovo radionica za vas.

Autor je 15 g. radio s djecom koristeći medij skijanje. Njegove kolege i on imali su izrazito značajne rezultate u razvoju djece prenoseći im životne vrijednosti koje je ski kamp smatrao prirodnim, istinskim vrijednostima. Postignuto se odrazilo na kvalitetu cijele obitelji, a ne samo na životne sposobnosti djeteta. Želja je autora radionice prenijeti roditeljima kroz stvarna iskustva, priče i događaje, potencijale psihofizičkog razvoja djece, sve u cilju njihove pripreme za život.

OPŠIRNIJE...

Muško ženska energija, ravnoteža u odgoju djece

Ponekad muškarci ne vide život onakav kakav jest, promatraju samo segmente života, a pri tome su žene vidovite. Ponekad su žene nesuvisle, a očevi praktični. Ponekad žene osjećaju stvarnost, a muškarci su okupirani popravkom. Žene osjećaju, a muškarci nisu naučeni baviti se emocijama. Žene im ukazuju, a muškarci reagiraju. Žene vide, a muškarci ne reagiraju. Muškarci rješavaju, a žene su zaslijepljene ljutnjom. Muškarci su jednostavni i praktični, a žene lutaju oko rješenja. Otac govori i ništa, a majka riješi jednim pogledom. Majka se dere i ništa, a otac posloži jednom riječju. Zašto je to tako i kako funkcionira energija muškaraca i žena te kako postići harmoniju istih u odgoju djece tema je ove radionice.

OPŠIRNIJE...

Odvajanje djeteta od roditelja i roditelja od djeteta

Rođenjem te niz godina kasnije, okolnosti su u kojima dijete ima neospornu potrebu za roditeljem. U tom periodu se stvaraju snažne interpersonalne veze između roditelja i djeteta. Dijete raste, sve se mijenja, a mi roditelji ostajemo prikovani uz stvorene veze. Željeli bismo da spone ostanu iste, a ako ne, onda barem slične.

Podsvjesno, mi roditelji upadamo u zamku nesvjesnog. Nismo u mogućnosti vidjeti, shvatiti ili imati hrabrosti izreći kako je dijete svoja osoba, jedinstvena za sebe. Mnogi to verbaliziraju, kažu kako poštuju, kao vide, ali čine suprotno. S druge strane, dijete čini razne stvari kako bi ispunilo sreću roditelja. Obje napomene ne omogućuju djetetu da se razvije u samostalnu, afirmiranu osobu u skladu sa samim sobom. Osim toga dijete odraste, postaje roditelj, a u sebi nosi opterećenja nerazdvojenosti od svojih roditelja, ista prenosi na svoju djecu i svoj život. Taj začarani krug može se prekinuti. Ali prvi korak je osvještavanje navedenog. To je smisao ove radionice.

OPŠIRNIJE...

Današnji razvoj djece koji ne širi njihove potencijale

Studirao sam i imao uspjehe, ali nešto sam osjećao. Bio sam manager u renomiranoj svjetskoj tvrtki i vidio sam ograničenja ljudi. Počeo sam primjećivati i svoja ograničenja. Onda sam radio s djecom 15 g. i vidio također ograničenja. Radio sam na istima te postigao izrazito značajne rezultate.

Ovdje se govori o ograničenjima koje smo dobili od okoline, koje sami sebi postavljamo. Govori se o misaonim modelima koji nam ne omogućuju izražaj naših potencijala u punom sjaju. Kroz jednostavne slučajeve pri radu s djecom, već u vrlo ranoj dobi djeteta, vide se apsurdi njihovih reakcija, odgovora bez želja. Primjećuje se inercija koja je rezultat potrebe odraslog za prezaštićivanjem, čuvanje djeteta ispod „staklenog zvona“ i činjenjem umjesto njih. Ova radionica omogućuje roditeljima mogućnost promatranja iz perspektive promatrača te osvještavanje zatomljenih istinskih, prirodnih potencijala nas i naše djece. Potencijali su ogromni, a realizacija istih minimalna. Stvar je samo u našim ograničenjima.

OPŠIRNIJE...

Život u plusu - mit ili stvarnost

Koliko često u danu razmišljate o svojim financijama? Osjećate li se frustrirano i mučno, nemirno i nezadovoljno dok razmišljate o svojim financijama? Smatrate li kako jednostavno ne znate upravljati novcem? Mislite li kako niste nadareni za uspješno vođenje osobnih financija i kako taj privilegij pripada nekim drugim ljudima, ali ne i vama? Čekate li stalno neko novo, drugo vrijeme kada ćete moći i znati uspostaviti ravnotežu između vlastitih prihoda i rashoda? Ovim treningom pomoći ćemo vam osvijestiti na što sve, kako i koliko trošite novac. Naučit ćete kako izraditi kućni proračun i upravljati novcem. Upravljajte vi novcem, a ne budite njegov sluga.

OPŠIRNIJE...

Svakodnevica sa ciljevima i obavezama

Trening „Svakodnevica sa ciljevima i obavezama“ pokazat će vam kako pregršt obaveza posložila u ostvarive, dostižne ciljeve. Neka vam ciljevi pomognu osvijestiti vaše unutarnje snage. Znanje, vježbanje i alati koje ćete usvojiti na ovoj edukaciji ostat će vam trajno na korištenje i kreiranje vašeg životnog uspjeha.

OPŠIRNIJE...